– Efter vårt omtag i år kan vi nu starta kajrenoveringen, det känns fantastiskt, säger Tina Runhem (M), kommunstyrelsens ordförande i Vaxholm i ett pressutskick.

– Jag känner mig lättad och väldigt glad. Det här är något som vi har jobbat för länge och nu sätter det igång på riktigt, säger Robert Klingvall, projektledare på Vaxholms stad.

KSO Tina Runhem (M) är också nöjd: ”Kajerna är Vaxholms hjärta och livsnerv”.

KSO Tina Runhem (M) är också nöjd: ”Kajerna är Vaxholms hjärta och livsnerv”.

Stefan Källstigen

Avtalet skrevs på i idag, fredag (27/10).

Peabs uppdrag innebär att de ska utföra grundläggning av kajerna från Österhamnen, över Söderhamnen och bort till gästhamnen. Bland annat ska Peab sätta en kant av metallspont 1,8 meter utanför dagens kajkant och sedan fylla ut så att den framtida kajen blir bredare än idag.

Hjärta och livsnerv

– Nu får vi våra nya kajer som ju verkligen är Vaxholms hjärta och livsnerv. Renoveringen kommer att vara märkbar men slutresultatet kommer att bli bra, säger Tina Runhem. 

Kontraktet med Peab är på 116 miljoner kronor. Trafikverket står för halva summan genom ett stadsmiljöavtal med Vaxholms stad och Region Stockholm.

Närmast kommer kommer kommunen att förbereda för dem kommande byggstarten. Från och med mitten av december uppger kommunen att arbetsområdet på kajen kommer att stängas av och stängslas in för det kommande arbetet.