Det här är en insändare. Åsikterna som framförs är skribenternas egna.

Man kan konstatera att många är och har varit motståndare till nya Albybron.

Det är förstås bekymmersamt att bron har blivit så mycket dyrare än beslutet 2016 av den då moderatledda kommunledningen, men vi ska också notera att:

På dessa sju år har vi haft en skenande inflation, inte minst på stål och betong som bron är byggd av. Under perioden har vi haft en pandemi som försenat och fördyrat projektet.

I det första beslutet 2016 och följande beslut ingick endast själva brobygget; anslutningsvägar med spänger och räcken med mera planerades att kommunen själva skulle bygga trots att kommunen saknade erforderliga resurser för detta.

Den historiskt starkt förorenade sjöbottnen medförde att ingen grundläggning kunde utföras i denna.

Vi tycker att det är en bedrift av kommunen och anlitad entreprenör att lyckas bygga en vacker hängbro utan synliga bärverk mitt i naturreservaten med så liten påverkan på naturen.

Till alla som i efterhand klagar på en redan byggd bro har jag två uppmaningar:

1. Besök bron och konstatera att du inte är ensam. Det är en härlig upplevelse att gå eller cykla över bron och besöka våra kulturfastigheter (till exempel Rundmar, Karlberg och Oppsätra) i Tyresta som tyvärr förfaller och växer igen allt mer.

2. För oss lite äldre och barnfamiljer med vagn: Ta möjligheten till en lite kortare naturupplevelse via Alby, Wättingeströmmen till Nyfors.

Gå vidare i livet och njut av naturen!