Drygt hälften av de svenskar som arbetar, 51 procent, använder arbetskläder när de är på jobbet. Det visar en undersökning gjord av Kantar Sifo.

Men branschen för arbetskläder har samma utmaningar som övriga textilbranschen där produkternas livslängd behöver förlängas. Därför inleds nu ett långsiktigt samarbete mellan Fristads och Stockholms Stadsmission.

Lanseras på Hornsgatan

Genom samarbetet lanseras en specialbygd shop-in-shop i Stockholms Stadsmissions butik på Hornsgatan 58 där insamlade arbetskläder från Fristads kommer säljas.

Förhoppningen är att kläderna ska attrahera en stilmedveten urban målgrupp, såväl som personer på jakt efter funktionella plagg, skriver de i ett pressmeddelande.

Funktionskläder och modeplagg

Samarbetet bottnar i en gemensam ambition att skapa hållbara alternativ för återbruk och en insikt i att arbetskläder kan fylla flera syften – som funktionskläder, men även som modeplagg då estetiken kring arbetskläder är eftertraktad och dessutom håller hög trendnivå.

Kläderna har samlats in via Fristads returavdelning, återförsäljare och slutkunder. Arbetskläderna har antingen blivit utsorterade eller är i lätt begagnat skick. 

– När man handlar hos oss bidrar man till att ge både kläder och människor en andra chans. Vi hoppas att många hittar till butiken och upptäcker det här spännande sortimentet, säger Ann- Sofie Kahl, områdeschef på Stockholms Stadsmission, i ett pressmeddelande.

Kläderna samlas in via Fristads returavdelning, återförsäljare och slutkunder.

Kläderna samlas in via Fristads returavdelning, återförsäljare och slutkunder.

Pressbild