I Vallentuna församling har barnkören Körkompisarna inte kunnat framträda mer än en gång under året.

Men på söndag klockan 11 blir det luciagudstjänst i Vallentuna kyrka.

– De gör en liten luciatablå med staffansvisor och luciasånger, säger organisten och körledaren Karin Eriksrud Solén.

Senare på eftermiddagen, klockan 16, blir det luciakonsert och luciatåg med Sing It och Oscar Quiding som solist.

Dagen därpå, den 13 december klockan 17.30 och 19, är det dags för kulturskolans luciakonserter.

– Biljetterna är gratis och kan hämtas på kontaktcenter i Vallentuna kulturhus. Det krävs biljetter, vaccinationsbevis och legitimation. Och det är max 100 deltagare som gäller, säger Brita Fromm, kommunikatör i församlingen. Men allt beror på smittan och vilka beslut myndigheterna fattar.

Högst fyra biljetter per person har kunnat hämtas ut sedan i måndags.

Nästa helg blir det fler tillfällen att söka julefrid i till kyrkosång.

I Frösunda kyrka blir det julkonsert på lördag den 18 december klockan 16 med vuxenkören Trifolium under Ragnar Thedéen. Inträdet är gratis.

På söndagen, den fjärde advent, ges två julkonserter i Vallentuna kyrka. Vocales, Vallentuna Gospel och Young Voices sjunger under ledning av Leif Johansson och Anders Henriksson. De ackompanjeras av medlemmar ur Hovkapellet, alltså Kungliga Operans orkester.

– Då kostar biljetterna 40 kronor och det är förköp på Vallentuna bibliotek. Även där krävs biljett, vaccinationsbevis och legitimation, säger Brita Fromm.

Den sista julkonserten i Vallentuna kyrka ges på annandagen klockan 16.

– Då har vi en klassisk julkonsert med julkören, som består av sångare från flera av församlingens körer, säger Karin Eriksrud Solén.

Solist är Staffan Liljas från Dalarna, baryton, som bland annat sjunger Oh Helga Natt (Adams julsång). Även då är det gratis inträde, däremot krävs vaccinationspass och legitimation.