Anrika konditoriet Sturerkatten är försatt i konkurs. Foto: Pekka Pääkkö

Anrika Sturekatten försatt i konkurs

Konditori Sturekatten på Riddargatan är försatt i konkurs. Konditoriet stängde under veckan, en lapp meddelade detta på dörren.

  • Publicerad 11:50, 12 mar 2021

Stockholms tingsrätt beslutade om att försätta bolaget som äger Sturekatten i konkurs den 5 mars. Konkursförvaltaren vill i nuläget inte uttala sig. Mitt i har försökt att nå ägaren till bolaget, dock utan resultat.

Sturekatten har funnits på Riddargatan sedan 1924 och i det nuvarande 1700-talshuset sedan 1960-talet, då huset på andra sidan gatan, där kaféet tidigare låg, revs för att ge plats för tunnelbanan.

Stängt. På dörren hänger en skylt om att konditoriet har stängt. Oklart hur länge. Foto: Pekka Pääkkö

Fika. Bild tagen för några år sedan med den klassiska inredningen. Foto: Arkivbild. Karin Nilsson

Sturekatten har en inredning som minner om svunna tider i rum på olika nivåer. Att miljön känns personlig har en naturlig förklaring; lokalerna var tidigare en privat bostad, och flera av möblerna på konditoriet tillhörde systrarna Anna och Hildegard som flyttade in där 1941.

Stockholms tingsrätt har beslutat om ett så kallat edgångssammanträde den 13 april, då man går igenom bouppteckningen.

En konkursförvaltares uppgift är bland annat att se över vilka delar av bolaget som går att driva vidare, och vilka delar som kan säljas för att få in pengar till att betala av skulder.