– I och med att båda är föräldralediga har vi setts mycket på restauranger och kaféer. Då har vi känt att det finns många saker man önskar att man visste innan man kom dit med barnvagnar och sådant, säger Anna Dahlbäck.

Wienerbröd

I sina inlägg ger hon och Cissi ros till fik och restauranger där bemötandet är vänligt, men berättar också om tillfällen då de har råkat ut för det motsatta. För hur reagerar personalen till exempel på någon som mitt bland alla wienerbröd och hälsotallrikar kommer inrullande med en Emmaljunga?

Olika, har det visat sig.

– I stället för att sucka och klaga när vi kommer in genom dörren, varför inte bara säga: "sorry, vi har inte plats, men kan ni komma tillbaka i morgon?", tycker Cissi Nilsson.

https://www.mitti.se/nyheter/har-finns-basta-semlan-enligt-mitt-is-lasare/repvbu!MhT@09HYCUQ6uhHKRHw/

På Instagram-kontot "hejsumpan" berörs även parametrar som uteservering, handikapptoalett och skötbord, liksom om hundar tillåts. Grejer som man kan gå runt och grubbla över, men som inte alltid är lätt att finna information om.

Duons Instagramkonto har på bara några veckor samlat över 1 400 följare. Via Facebook-grupper har Anna och Cissi även fått ytterligare tips på saker att kolla upp på sina "uppdrag".

Recensioner av själva maten är dock inget huvudsyfte med kontot.

– Det är väldigt rakt på sak och inte så mjuka värden, utan ren fakta vi presenterar, säger Anna.

"Restaurangbarn"

Kontot kan också fungera som ett sätt för fler att upptäcka nya restauranger i Sundbyberg, tillägger Cissi. Hon hoppas också att deras arbete ska ha påverkan på annat vis, som att göra det lättare att ta sig fram med rullstol i lokalerna. Eller få fler hak att installera skötbord.

– En gång behövde jag gå hem från restaurangen för att kunna byta blöja, säger hon.

https://www.mitti.se/nyheter/han-ar-hjarnan-bakom-sundbybergs-nya-skrattfabrik/repvbk!CGbCOn3vrqTACZzMDlpfow/

I sammanhanget kan det väl också nämnas att Cissis och Annas barn, elva och sju månader gamla, trivs med det kafé- och krogliv de får ta del av med sina instagrammande mammor.

– Vi kallar våra barn för restaurangbarn, de har varit runt väldigt mycket under sina uppväxter, säger Anna.

https://www.mitti.se/nyheter/stort-test-har-dejtar-du-pa-alla-hjartans-dag/repvbh!0unH99ocnlkSZDaowFjqAg/