NYTT. Amanda Colldén bygger vidare på Glassbryggan med en restaurang-satsning i år. Foto: Jennifer Nilsson

Amanda öppnar bryggkrog på Stora Essingen i helgen

Större meny lagat från det nya uteköket, sittplatser, öl och vin – och gästspel från etablerade Stockholmskrogar. Glassbryggan på Stora Essingen blir restaurang i sommar – och öppnar för gäster även landvägen vid utvalda tillfällen.

  • Publicerad 13:39, 28 maj 2021

Förra året drog Amanda Colldén, som bland annat ligger bakom den kända podden ”Alla våra ligg”, igång mini-kaféet Glassbryggan på sin pappas tomt på Sjöstugegränd på Stora Essingen, dit man bara kunde ta sig sjövägen. Nu bygger hon vidare på den satsningen och öppnar restaurang med 24 sittplatser på bryggan.

Känd poddare öppnar mini-kafé för sjöfolket i sommar

– Vi ska sluta med podden i oktober så det här är mitt nya företag. Jag älskar att fixa fest, men är noll intresserad av att driva restaurang egentligen. Men jag vill ha en tropisk oas och försöker få till det, säger hon.

I det nya uteköket ska hennes kusin brassa maten och på menyn, förutom fika och glass som fanns förra året, väntar ”enkel mat med bra råvaror”.

Planen är att premiäröppna i helgen, då verksamheten är väderberoende hänvisas gästerna till kaféets instagramkonto för senaste informationen.

Nytt för i år är även att de har fått alkoholtillstånd och även kommer att ha gästspel från etablerade Stockholmsrestauranger som Racamaca och Jim & Jacob på vissa helger. Då krävs bordsbokning och vid de tillfällena kommer även landkrabbor att kunna sig dit till fots.

– Vi har släppt tre tillfällen och två är redan fullbokade. De flesta tycker att det är kul, men tråkigt att man inte kan komma till fots. Men jag hoppas att vi kan lätta på det till nästa år, säger Amanda Colldén.