Klockan var strax efter sju på onsdagen 8 juni då Hans Eriksson och hans familj vaknade och började ordna fram frukost. Då fick hans dotter ett sms från en kompis.

– Det stod ”Det står en älg på vår innergård”. Först såg vi ingenting men när vi kikade närmare såg vi fyra ben genom lövverket, säger Hans.

Polisen har fått ta emot mängder med samtal från personer som sett älgen på flera platser på Söder.

– Det är väldigt många som har ringt under senare delen av natten och morgonen. Vad vi har förstått har den varit relativt lugn, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen.

https://www.mitti.se/nyheter/mickaela-attackerad-av-alg-mitt-i-gustavsberg/lmtau!7787681/

Även Hans tyckte att älgen till en början uppträdde lugnt och sansat.

– Den tycktes stå och filosofera över tillvaron. Men sedan blev den skrämd av en hund och sprang bort mot Danvikstull, säger Hans Eriksson.

Det är nu kommunens viltvårdare som ska fatta beslut om vad som ska göras.

– Det senaste jag har hört är att de ska ge älgen en chans att sig ut i skogen på egen hand. Vi får hoppas på ett lyckligt slut, säger Per Fahlström.

https://www.mitti.se/nyheter/polisen-rasar-algar-skjuts-pa-grund-av-selfies/repuiA!biefigjMB7RXqc3IBqc8ow/

UPPDATERING:

Inget lyckligt slut

Under onsdagseftermiddagen meddelade polisen att man varit tvungen att avliva älgen. Den befann sig i närheten av Tegelviksgatan när kommunens viltvårdare sköt älgen, enligt polisen.

– Vi hoppades in i det sista att den skulle springa till skogs, men det gick tyvärr inte längre. Vi bedömde att den utgjorde en fara för barn, säger Per Fahlström.

Förutom älgen kom inga individer till fysisk skada.