Redan när Alby Zalmi tog sig vidare från kvalspelet till finaldagarna i europeiska cricketligan var det många som häpnade. Inte minst de själva.

– I gruppspelen ställdes vi mot regerande Europamästarna Holland i dödens grupp, som också hade lag från Tyskland, Belgien, Malta och Gibraltar, och vi slutade på förstaplats i den gruppen, sa Albyspelaren Azam Khalil inför finalhelgen.

https://www.mitti.se/nyheter/albys-crickethjaltar-representerar-sverige-i-champions-league/repvcp!BpEeAuC58TbVrYnfAND5Rw/

I finalen ställdes de mot Pak I Care Badalona från Spanien, Brigade från Irland, Brescia CC från Italien och Tunbridge Wells från England.

Vann åtminstone en kategori

Här blev motståndet för tufft och Alby slutade till slut på en femteplats.

– Vi förlorade alla matcher men vi är det laget som vann "Fair play award", vilket betyder att vi spelade så rent spel och visade hur professionella vi var. Men att bara vara topp fem av 30 lag är så stort för oss, säger Azam Khalil och fortsätter:

– Vi representerade vår förening, vår kommun och vårt land på bästa möjliga sätt. Vi vann hjärtan.

Korta matcher

Cricket spelas i flera olika varianter där matchlängden varierar. I det längsta formatet tar en match flera dagar. I mästerskapet i Malaga tävlade lagen i T10, som är en slags kortversion där matcherna tar i snitt 90 minuter. På grund av vädret kortades dock matcherna ytterligare.