45-åriga Katharina hördes senast av den 13 januari. Försvinnandet utreds av polisens grova brottssektion i Solna. Mitt i har fått tillstånd av anhöriga att publicera bilden på Katharina.

45-årig kvinna försvunnen i tre veckor

Det är nu tre veckor sedan som 45-åriga Katharina från Täby kyrkby hördes av. Sedan dess har både polis och frivilliga sökt efter henne. – Vi letar tills vi tror att det inte finns mer att göra, säger Niklas Stefansson, på polisområde Nords avdelning för grova brott.

  • Publicerad 13:02, 3 feb 2021

Polisen söker just nu runt hennes hem.

– Det är främst i skogspartier i närområdet eftersom erfarenheten säger att det är där man kan befinna sig, säger Niklas Stefansson. Vi får hjälp av Missing people som gör ett jättebra arbete.

Kvinnan har också kopplingar till Angarn i Vallentuna, där både polis och frivilliga letat. Men var chanserna är störst går inte att säga.

– Vi vet inte. Det är det som är det svåra i det här ärendet. Och det är därför vi inte kunde göra någon sökinsats i inledningsskedet. Vi har inget tydligt sökområde.

Inte bara Missing people hjälper till. I lokala Facebookgrupper berättar frivilliga från Täby och Vallentuna om sitt sökande efter kvinnan.

– Det är bra att så många som möjligt är ute och letar. Jag kan inte avfärda någon och säga vilket område som är mer aktuellt. Vi kan heller inte avfärda tanken på att hon håller sig undan frivilligt.

Polisen misstänker inte att hon utsatts för brott. Om hon skulle ha sökt sig ut i terrängen är chanserna små att hon ännu är vid liv med tanke på årstid och väderlek.

– Men det beror också på hur man är klädd och vart man tar sig.

Finns något som tyder på att hon ville försvinna?

– Det kan jag inte kommentera med hänsyn till de anhöriga.

När sågs hon senast?

– Den 13 januari var sista livstecknet, då hade hon kontakt med anhöriga.

Hur länge letar ni?

– Tills vi känner att vi uttömt alla möjligheter som finns. Vi har inte oändligt med resurser. Men det är svårt att sätta något slutdatum. Det är väldigt olika i de här ärendena.

Vart hör man av sig med tips?

– Ring 114 14 så kommer tipset till oss som jobbar med utredningen.