I finalen i årets På Spåret gjordes den 1068:e resan. 421 gånger har resan gått till Sverige och totalt har 162 olika svenska resmål i 150 olika kommuner besökts.

Men inte Sollentuna. Kommunen har ännu aldrig figurerat i fredagsunderhållningen. Däremot har grannkommunerna Solna och Stockholm besökts, liksom även bland andra Sigtuna, Vaxholm och Norrtälje i Stockholms län.

Detta visar en kartläggning av över tusen destinationer som nyhetssajten Newsworthy har gjort efter att årets säsong nyligen avslutades i SVT.

"Många parametrar"

– Det är många parametrar som väger in när vi bestämmer resmålen. Vi vill ju att deltagarna och tittarna ska kunna gissa rätt via ledtrådarna. Sedan ska vi kunna producera tre frågefilmer och då blir det kanske oftare lite större orter, säger Martin Sundborn, producent för På Spåret, till Newsworthy.

Sandhamn och Abisko

Den befolkningsmässigt minsta plats som besökts är Sandhamn, som enligt SCB hade 109 invånare 2020. Abisko, som enligt SCB har ytterligare ett femtiotal invånare, har också varit resmål.

Har du någon tröst att ge till dem som längtar efter att få se Sollentuna i tv?

– Vi har inga svartlistade orter, det finns verkligen möjlighet att vi kommer dit. Det är väl den trösten jag kan ge. Sedan kan jag förstås inte vara för specifik inför vad som komma skall.