Hoppfull. Pia Sundbergh (th) har tillsammans med en grupp föräldrar i Hjorthagen kämpat för att Hjorthagens skola ska öppnas – och till hösten kan det bli verklighet. Foto: Pekka Pääkkö

38 elever kan få plats Hjorthagens skola i höst

Ett 30-tal elever fick inte plats på Bobergsskolan i den första omgången av skolvalet. De kan istället få plats på Hjorthagens skola i höst – om tillräckligt många tackar ja.

  • Publicerad 08:49, 20 apr 2021

När den den första omgången av skolvalet till höstterminen 2021 hade räknats färdigt stod det klart att nästan var tionde sökande inom Östermalms stadsdelsområde inte blivit erbjuden plats på något av sina tre önskade alternativ.

En av dem är Hjorthagsbon Pia Sundberghs son.

Men för Pias familj, och andra boende i Norra Djurgårdsstaden, ser det ut att lösa sig ändå. Mitt i Östermalm har tidigare berättat om den trägna kamp som Pia och ett gäng engagerade föräldrar fört för att få staden att öppna Hjorthagens skola.

Skolborgarrådets besked i mitten av mars gav hopp, och i slutet av mars fick Pia och ett brev där staden erbjuder alla barn som inte kom in på Boberg en plats på Hjorthagens skola till hösten – förutsatt att det blir minst 20 elever.

– Det verkar troligt att det blir så, men vi tar ingenting för givet, säger Pia Sundbergh.

Klart i slutet av april

Enligt uppgifter har brevet gått ut till vårdnadshavare till 31 barn som sökt Bobergskolan i första hand, och inte heller kommit in på något av sina andra val.

Dessutom ska skolan ha kontaktat vårdnadshavare till ytterligare sju barn som sökt Boberg i första hand, men blivit erbjuden plats på något av sina andra alternativ. Dessa kan också få erbjudande om plats på Hjorthagens skola eller Boberg om de söker på nytt.

– I slutet av april ska vi få ett slutgiltigt besked, säger Pia Sundbergh.