De misstänkta gärningsmännen greps på lördagkvällen efter en biljakt i Järna söder om Stockholm. De är båda 19 år och skrivna i olika kommuner i södra delen av länet.

De häktades på tisdagen av Södertörns tingsrätt, på sannolika skäl misstänkta för mord i två fall, mordförsök i två fall, grovt vapenbrott och grovt hot mot tjänsteman – det senare i samband med gripandet.

Att båda begärdes häktade för mord behöver inte betyda att båda misstänks ha avlossat skott, enligt åklagaren.

– Det betyder det inte. Vad vi anser om vad var och en har gjort är inget vi kommer att kommentera nu, säger åklagare Angelica Runesson.

Utreder ni om det var fler inblandade?

– Ja, jag skulle säga att naturligt i den här typen av fall med utredningsåtgärder för att se om det finns fler personer inblandade.

I samband med gripandet togs ett vapen i beslag men åklagaren vill inte säga vilken typ av vapen.

Båda de häktade nekar till misstankarna, uppger TT. De är inte straffade för den här typen av grov brottslighet tidigare.

Skotten dödade två personer

Det var strax efter klockan 18 i lördags som en eller flera gärningsmän sköt med automatvapen utanför tunnelbanan i Farsta. Enligt polisen ska över 20 skott ha avlossats.

Fyra personer träffades. En 15-årig pojke avled på lördagen. I måndags meddelades att även en man i 45-årsåldern avlidit av sina skador.

En pojke i tonåren och en kvinna i 60-årsåldern skadades.