Vid klockan 23.25 på onsdagskvällen 28 december sköt någon mot en lägenhetsdörr till en bostad i Gubbängen. Det var andra gången på kort tid som polisen larmades till området med anledning av en skottlossning.

Vid 02-tiden natten mot onsdagen hörde boende höga smällar från skjutvapen i området, och polisen kunde under morgonen efter bekräfta skotthål på en husfasad.

Inte under någon av tillfällena uppges någon ha kommit till skada.

Två greps – en häktades

Efter skjutningen på onsdagskvällen greps två tonårspojkar som flytt från platsen. Den äldre av dem, en 15-åring, häktades på fredagen 30 december på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Den andre, en 14-åring, har släppts, rapporterar TV4.

– Det är främst på grund av hans ålder som han inte längre är frihetsberövad, säger kammaråklagare Karin Hammar till TV4.

Enligt uppgifter till Expressen ska pojkarna ha avlossat över 20 skott – fast mot fel lägenhetsdörr.

15-åring begärs häktad efter skjutning

En 15-årig pojke har begärts häktad misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott i Gubbängen i onsdags.

Häktningsförhandlingen äger rum i Södertörns tingsrätt under fredagen 30 december.

Detonation och skottlossning – för andra natten i rad

Först detonerade ett föremål utanför en port i Farsta. Sedan larmades polisen om skottlossning i Gubbängen.

Klockan 23.32 på onsdagskvällen 28 december ringde flera boende i Farsta till polisen efter att en hög smäll hade hörts i området.

På plats kunde polisen se att det skett en detonation vid en entré till ett flerbostadshus, med stora skador som följd. Platsen spärrades av och nationella bombskyddet ringdes in.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse och polisen kommer utreda om det finns likheter med andra liknande brott i regionen. Tidigare i veckan inträffade en liknande detonation i Dalen.

Skottlossning i Gubbängen

Några timmar efter detonationen i Farsta larmades polisen till en adress i Gubbängen efter att flera boende larmat om att de hört skottlossning.

”Flera gärningspersoner har varit synliga vid ett flerbostadshus i Gubbängen i samband med skottlossning mot en lägenhetsdörr”, skriver polisen på sin hemsida.

Två personer gripna

Ingen person i bostaden uppges ha blivit skadad. Brottsplatsen spärrades av och en förundersökning gällande mordförsök inleddes.

Vid fyratiden på natten mot torsdagen kunde två misstänkta gärningspersoner gripas i närområdet. Ett skjutvapen hittades även i området.

Misstänkt skottlossning mot fastighet

Polisen hittade under onsdagsmorgonen skador på en fasad som ser ut som skotthål.

Det var på en adress i Gubbängen som polisen under onsdagsmorgonen 28 december upptäckte skador på en fastighet som tyder på att ett vapen har avlossats.

– Polispatrullen på plats hade uppfattningen att skadorna kom från ett vapen. Även tomhylsor hittades, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Skottlossning hördes under natten

Händelsen utreds som mordförsök, men det finns inga uppgifter om att någon är skadad.

– Det har även kommit fram att personer i området vid tvåtiden på natten hörde ljud som kan kopplas ihop med skadorna i fastigheten, säger Towe Hägg.

Ingen person är gripen.