Häktningsförhandlingen äger rum i Södertörns tingsrätt under fredagen 30 december.

Detonation i trappuppgång – allmänfarlig ödeläggelse

Polisen fick larm om höga smällar i en trappuppgång i södra Stockholm under tisdagskvällen. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen fick larm klockan 22.28 på tisdagen 27 december.

En boende upptäckte att det var rök i trappuppgången och att portdörren var skadad.

Sent på kvällen var det ett stort pådrag i Dalen i södra Stockholm.

– Det var full utryckning. Jag såg polisbilar, fyra brandbilar, två ambulanser och några små röda bilar, säger en person i området till Mitt i.

Enligt uppgifter till Aftonbladet sågs mörkklädda män springa från platsen. Delar av en handgranat ska ha hittats och det finns också uppgifter om att en bil ska ha lämnat området i samband med explosionen.

Nationella bombskyddet och polisens tekniker kom till platsen och under natten genomfördes en teknisk undersökning.

– Våra tekniker har arbetat under natten men vi har ännu inte fått besked om exakt vad det är som har detonerat, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen. ska inte klara med vad det är som är detonerat

Bombskyddet på plats

Det finns inga uppgifter om personskador i samband med händelsen, enligt polisen. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi har ökad närvaro av poliser i området till och från under dagen och resten av veckan, säger Towe Hägg.

Ingen person är gripen.

Detonation och skottlossning – för andra natten i rad

Först detonerade ett föremål utanför en port i Farsta. Sedan larmades polisen om skottlossning i Gubbängen.

Klockan 23.32 på onsdagskvällen 28 december ringde flera boende i Farsta till polisen efter att en hög smäll hade hörts i området.

På plats kunde polisen se att det skett en detonation vid en entré till ett flerbostadshus, med stora skador som följd. Platsen spärrades av och nationella bombskyddet ringdes in.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse och polisen kommer utreda om det finns likheter med andra liknande brott i regionen. Tidigare i veckan inträffade en liknande detonation i Dalen.

Skottlossning i Gubbängen

Några timmar efter detonationen i Farsta larmades polisen till en adress i Gubbängen efter att flera boende larmat om att de hört skottlossning.

”Flera gärningspersoner har varit synliga vid ett flerbostadshus i Gubbängen i samband med skottlossning mot en lägenhetsdörr”, skriver polisen på sin hemsida.

Två personer gripna

Ingen person i bostaden uppges ha blivit skadad. Brottsplatsen spärrades av och en förundersökning gällande mordförsök inleddes.

Vid fyratiden på natten mot torsdagen kunde två misstänkta gärningspersoner gripas i närområdet. Ett skjutvapen hittades även i området.

Misstänkt skottlossning mot fastighet

Polisen hittade under onsdagsmorgonen skador på en fasad som ser ut som skotthål.

Det var på en adress i Gubbängen som polisen under onsdagsmorgonen 28 december upptäckte skador på en fastighet som tyder på att ett vapen har avlossats.

– Polispatrullen på plats hade uppfattningen att skadorna kom från ett vapen. Även tomhylsor hittades, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Skottlossning hördes under natten

Händelsen utreds som mordförsök, men det finns inga uppgifter om att någon är skadad.

– Det har även kommit fram att personer i området vid tvåtiden på natten hörde ljud som kan kopplas ihop med skadorna i fastigheten, säger Towe Hägg.

Ingen person är gripen.