Att bo i Vasastan och nära Odenplan kan vara en dröm för många. Problemet brukar vara att utgångspriserna på lägenheter i området är höga.

Just nu ligger en lägenhet på 14 kvadratmeter på Upplandsgatan ute till försälning. Utgångspriset är på hela 2,8 miljoner – ett kvadratmeterpris på 200 000 kronor. Å andra sidan ligger månadsavgiften på noll kronor.

Soffa och säng

– Ytan i lägenheten är optimerad på ett sätt man knappt kan förstå. Du får plats med allt du behöver på en väldigt liten yta, säger Rickard Berggren, mäklare på Living Fastighetsmäkleri.

– Det finns plats för både soffa, säng, skrivbord och mycket mer, – Jag gissar att den är såld innan augusti är slut. Det är ett högt tempo på marknaden i Stockholm och går man ut med fasta priser brukar det gå ganska snabbt.

– Jag förstår att man reagerar på priset, det är högt per kvadratmeter. Men man har faktiskt alla funktioner man behöver.

Plats för allt

I skrivande stund har lägenheten legat ute i sju dagar.

Vad är unikt med lägenheten?

– Det är två saker. Dels är det att avgiften är noll kronor, det är inte många föreningar i Stockholm som har det.

– Men sedan är det också att den är så väl planerad, du får verkligen plats med allt du behöver. Varje kvadratcentimeter är optimalt utnyttjad.