Som Mitt i Skärholmen tidigare berättat grävs kraftledningen i Bredäng ner under jorden. Stockholms stad planerar nu att bygga 700 till 1200 nya lägenheter på den mark som frigörs.

– Vi håller på att planera området, och ambitionen är att det ska bli både hyresrätter och bostadsrätter, säger Joel Berring, stadsplanerare på stadsbyggnadskontoret.

Tanken är områden även ska innehålla en förskola med åtta avdelningar och parker.

Under sommaren har staden även inventerat vilka träd de vill behålla och hur de ska planera.

Området som ligger väster om Bredängs centrum och sträcker sig längs delar av Ålgrytevägen och Stora Sällskapets väg, gränsar både till tunnelbanan, Sätraskogen naturreservat, Bredängs camping och Bredängs minigolf.

Ovisst för minigolfen

Bygget kan innebära att minigolfbanan måste flyttas.

– Det är möjligt att vi måste hitta en ny plats för den. Vi ser att den har en viktigt funktion i området både för boende och för dem som nyttjar campingen så vi tror nog att vi behöver ta hänsyn till den i vår fortsatta planering, säger Joel Berring.

Ytterligare frågor som måste lösas är var det finns fjärrvärme, hur dagvattnet ska hanteras och hur de ska lösa situationen med buller från tunnelbanan. Planen är att staden ska ha ett samråd om det nya området i februari nästa år där boende får tycka till.

Sedan är planen att bygget ska börja 2024 eller 2025.