Dressed for success. Joe Labero visar 15-årige Vilgot Michelin hur en smoking ska sitta och hur en fluga ska knytas. Foto: Axel Öberg

Magiskt när Vilgot trollar med Labero

Han upptäckte magin tidigt. Fick sin första trollerilåda som 8-åring. Nu ska 15-årige Älvsjögrabben Vilgot Michelin uppträda med Joe Labero på Hamburger Börs i höst.

  • Publicerad 18:00, 25 aug 2021

Jag har mycket att lära av honom.

Vilgot Michelin har redan, tillsammans med Joe Labero, varit på utprovningen hos anrika AW Bauer & Co på Brunnsgatan vid Stureplan. Smokingskräddaren som har haft finansmän och kulturpersonligheter som kunder sedan 1800-talet.

Men den 15-årige magikern från Älvsjö är stillsamt imponerad.

– En smoking är väl mest som en tjockare variant av kavaj, säger han.

Ung och rutinerad

Jo, trots sin ålder är han på väg att bli rutinerad. 2019 deltog han i ”Talang”i TV4 för att försöka bemästra en tjurig och tvär Alexander Bard i juryn. Det gav en finalplats för den då så coole 12-årige magikern.

– Fast jag var nervös. Men det kom av sig och jag visste att jag kunde mina nummer. Jag brukar bli nervös när jag ska uppträda, även då det inte är på tv.

Han lyckades få Alexander Bard på sin sida, trots dennes motstånd mot magi. En annan som blev förtjust i det han såg var Joe Labero, Sveriges kanske internationellt mest kända magiker med nära 40 års rutin på scen.

När han bestämde sig för sin show ”Goldfingers” … ja, då ville han ha med unge Vilgot Michelin. Men av den tänkta premiären i ingången av 2020 blev det intet. Nu är den istället satt till 20 augusti i år.

– Det var ju jättekul att få frågan. Jag har mycket att lära av honom. Så då skulle jag, då 13 år, få chansen. Men det har varit ganska skönt att det har dröjt, för då har jag fått tid till att repa, säger Vilgot Michelin, som förutom showen också siktar på SM i magi i höst.

Unga talanger

Joe Labero är nöjd med sin adept och ser fram emot att få jobba med honom.

– Det är kul med unga talanger. Jag började själv med att bli upptäckt i en talangjakt. Vi har träffats några gånger och han kommer få göra några coola inhopp i showen. Han ska hitta det han är bra på och jag kanske kommer in och assisterar honom.

Ska du fungera som en mentor för honom?

– Jag fick min mentor, Carlo (Tornedo) som nyss 95 år gammal gått bort, då jag var 16 år. Så jag tror att Vilgot behöver vara några år äldre.

Så han kommer inte ta över showen?

– Haha, nej, det tror jag inte. Han är inte färdig än. Det gäller för honom att hitta nya format och steppa upp lite.

Vilgot Michelin

Är: 15. Magiker. Fick sin första trollerilåda som 8-åring. Deltog i ”Talang” 2019 och gick till final. Tävlar i SM i magi i höst.

Bor: I Älvsjö.

Familj: Mamma, pappa och syster.

Aktuell: I Joe Laberos show ”Goldfingers” på Hamburger börs med premiär 20 augusti.

Visa merVisa mindre