Stockholms förorter är i fritt fall, skriver tre moderata kommunpolitiker. De skyller det på socialdemokratisk politik, trots att Stockholms stad den förra mandatperioden styrts av just moderater. Det är självklart att många områden i Sverige och Stockholm är eftersatta och behöver prioriteras. Vad gör då Moderaterna och deras stödpartier?

I sann moderatanda inflationssäkrar de höginkomsttagarnas plånböcker istället för välfärden.

Det är uppenbart att Moderaterna försöker vända bort blicken från svikna vallöften, skenande bensin- och elpriser, matjättar och banker som när människor kämpar för att ha råd med mat och räntor gör miljardvinster. Samtidigt som Moderaternas samarbetsparti Sverigedemokraterna uppviglar till koranbränning genom Richard Jomshof och Björn Söder hetsar mot Pride.

Vad gör vi då i den rödgröna majoriteten i Stockholm för vanligt folk?

Visst är vi många folkvalda som vill se förändring i Järva och andra socioekonomiskt utsatta områden runt om i Sverige. Men våra metoder för att nå dit ser väldigt olika ut. Ett exempel på hur vi kan skapa förändring är i Järva i nordvästra Stockholm, där jag också bor. Järva har stora kvaliteter, ett levande civilsamhälle och oslagbar natur, men tampas också med stora utmaningar. Här är trångboddheten större, inkomsterna lägre och arbetslösheten högre. Därför drog vi ingång satsningen Fokus Järva med målet att området, med nära 100 000 invånare, ska bli en inkluderad del av Stockholm.

Byggt en bro

Stadens nämnder, bolag och stockholmare ska kraftsamla. Under året har vi sett till att alla Järvaungdomar som sökt ett sommarjobb också fått ett, vi har öppnat den omdiskuterade bron mellan Rinkeby och Ursvik samtidigt som en otrygg mur i Tensta rivits och vi ser till att öka andelen lägenheter med fler rum för att bygga bort trångboddheten. Vi ska fortsätta kämpa för att öka sysselsättningen, minska trångboddheten och öka tryggheten i hela staden. Det ska vi göra tillsammans, precis som vi med gemensamma krafter gjorde om det gamla fattigsverige till ett starkt välfärdssamhälle trots högerns motstånd.

De tre moderata företrädarnas text om förorten visar att Moderaterna har övergett invånarna. Tyvärr missar de att se vilka fantastiska och engagerade människor som bor i förorten, och hur det är en kraft som växer. Det är snarare Moderaterna som är i fritt fall och inte förorterna.