– Taha kommer från en stark säsong i Sollentuna där han var en av ettans bästa spelare, hans offensiva egenskaper med förmågan att utmana en mot en och hans snabbhet gör Taha till en mycket spännande spelare, säger Axel Kjäll, manager i ÖSK Fotboll till klubbens hemsida.

Taha Abdi Ali kom till Sollentuna FK från division 2-laget IFK Stocksund inför säsongen 2020 och svarade för ett drömmål i tävlingsdebuten hemma på Vallen mot IK Sirius i cupen.

Han fortsatte att leverera, bland annat i form av 10 mål och 10 asssist, när Sollentuna FK slogs i toppen av Ettan Norra under 2020.

Under januari provspelade Taha Abdi Ali med Örebro SK, imponerade, och skrev på ett 3-årskontrakt.

I lördags anslöt han till sin nya klubb och på söndagen gjorde han matchdebut och avgjorde mot AIK på Friends Arena.

Landskamper i futsal

Även inför förra säsongen värvade Örebro SK från Sollentuna. Då var det David Seger, i dag 21 år, som tog steget från svartvita SFK till lika svartvita ÖSK.

I dag 21-årige Seger klarade steget från ettan till Allsvenskan bra, han stod för tre mål och fem assist på 18 starter och nio inhopp i serien.

Nu återstår att se om det går lika bra för Taha Abdi Ali. Hans teknik lär i alla fall räcka till på den nya högre nivån då han har spelat med Hammarby IF i högsta serien i futsal, och även gjort flera landskamper.

Taha Abdi Ali är uppvuxen i Tensta och har Sundbybergs IK som moderklubb. Han började spela där som 15-åring 2013 och lämnade för IFK Stocksund efter en succéartad höst med SIK:s herrlag 2017.

Taha Abdi Ali har aldrig varit en del av någon tidig elitsatsning eller akademilag. Nu har han visat att det går att nå Allsvenskan ändå.