För andra året i rad arrangerar Adelsö evenemang tillsammans med Adelsö IF Barnens dag på Adelsövallen, på lördagen den 22 juli.

Fjolåret blev en succé med många barn och deras familjer närvarande. Tanken i år är att skala upp evenemanget ­ytterligare.

– Målsättningen är att vi ska arrangera någonting för barnen på Adelsö varje lov, gratis. Vi testade det här förra sommaren och det blev riktigt bra, så nu kör vi i år igen, med än lite fler aktiviteter, säger Sabina Bergqvist, sekreterare i Adelsö evenemang.

Precis som förra året kommer hoppborgar, ansiktsmålning, tipspromenad och andra aktiviteter att erbjudas deltagarna.

Dessutom kommer brandkåren på besök.

– I år tar vi in ytterligare en hoppborg, så vi har en för mindre barn och en för större barn. Vi räknar med lite fler deltagare än sist, säger Sabina Bergqvist.

Den 22 juli fylls Adelsövallen med aktiviteter för barn.

Den 22 juli fylls Adelsövallen med aktiviteter för barn.

Stefan Källstigen

Vill locka hemmasittare

Evenemanget pågår mellan klockan 11 och 14. Tanken är att man fritt ska kunna välja om och när man vill göra de olika aktiviteterna.

– Vi vill att barn som annars kanske sitter hemma ska kunna komma och hänga tillsammans, ha kul, delta i de aktiviteter de vill delta i. Förra året kom många för att bara sparka lite boll tillsammans med andra barn, det funkar också. Det viktigaste är att man får ha det roligt och träffa lite folk tycker vi.

Andrum för vuxna

Föräldrarna då? De kan enligt Sabina Bergqvist få en välbehövlig paus.

– Adelsövallen är bra på det sättet, man har rätt bra uppsikt över barnen från sidan. I fjol var det många som kom och satte sig med en kaffe och andades ut lite medan barnen lekte tillsammans. De såg ut att vara ganska nöjda med det, om man säger så, skrattar hon.

På plats kommer det att finnas servering av lättare fika och korv med bröd.

– Annars kan man ta med sig egen picknick, det gjorde folk förra året, det blev riktigt mysigt, säger Sabina Bergqvist.