Stockholms stad kommer inte göra någon förstudie kring skidåkaren Fredrik Ringbloms förslag om en skidskytte-anläggning i Lövsta. Hans medborgarförslag har tidigare fått stöd av stadsdelen, skidskytteförbundet och Centerpartiet.

– Vi har tittat på detta nu, men kommer i nuläget inte gå fram med något förslag att anlägga en anläggning, säger Jenny Tirén Berg, kommunikationsansvarig på idrottsförvaltningen.

Är inte planerad

Frågan om en skidskytteanläggning har inte inkommit som något behov från föreningslivet i Stockholm sedan tidigare, enligt Tirén Berg.

Mitt i träffade skidåkaren Fredrik Ringblom, som föreslagit skidskytte-arenan, vid Lövsta tidigare i år.

Mitt i träffade skidåkaren Fredrik Ringblom, som föreslagit skidskytte-arenan, vid Lövsta tidigare i år.

Filip Magnusson

– Därför finns en anläggning inte med i vår långsiktiga planering. När det gäller skidanläggningar med konstsnö så är stadens stora satsning konstsnöanläggningen i Ågesta, som ännu inte är fullt utbyggd.

C har ansett att förslaget var "fantastiskt"

Centerpartiet har dragit paralleller till hur lyckat Ågesta i söderort blivit, och har ansett att förslaget om att anläggningen kan främja integrationen ”låter fantastiskt”, men får alltså inte gehör hos staden.

Förbundet säger ja till skidskyttearena i Lövsta

Skidskytteförbundet säger ja till längdskidåkaren Fredrik Ringbloms förslag om en skidskyttearena i västerort.

Längdskidåkaren Fredrik Ringblom från Hässelby får stöttning från Svenska skidskytteförbundet kring sitt medborgarförslag om en skidskyttearena i Lövsta.

Skidskyttesporten vill växa

Mitt i berättade om Fredrik Ringbloms förslag tidigare i vår, hur han möttes av applåder från Hässelby-Vällingbys lokalpolitiker när han besökte stadsdelsnämnde.

– Vi vill växa och bredda vår idrott. Starka regioner och föreningar är ett prioriterat område, men även att vi skapar föreningar på strategiskt viktiga platser. Nya anläggningar är ett måste, säger skidskyttekonsulenten Emelie Walheim till Mitt i.

Osäkert hur staden ställer sig till förslaget

Det är fortfarande tveksamt till hur staden ställer sig till förslaget.

– Vi får titta på det när det kommer in till oss. Men det finns ännu inga starka önskemål om en anläggning enligt vår kännedom, säger Jenny Tirén Berg, kommunikationsansvarig på idrottsförvaltningen.

Förbundet säger ja till skidskyttearena i västerort

"Nya anläggningar är ett måste"