En man i 20-årsåldern sköts i måndags kväll i Hagalund och hittades utomhus på marken. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador.

En stor polisinsats följde. Patruller kontrollerade en rad personer, höll förhör och knackade dörr för att plocka in iakttagelser.

Sebastian som bor i området satt och åt middag när skjutningen inträffade och följde polisinsatsen från fönstret.

Han tycker att det blivit livligare på kvällarna, förvisso många polisbilar, men också mer ungdomar och spring mellan gårdarna.

– Det är oroligt. Det är som att folk tittar sig över axeln, säger han. 

Ingen person är gripen eller misstänkt för skjutningen.

Rubriceringen är mordförsök. Förhoppningen är att film från övervakningskameror ska ge framgång. En polisteori är att uppgörelser i kriminella nätverk ligger bakom men polisen vill inte kommentera utredningsläget vidare.

Den som gjort iakttagelser eller har tips om brottet uppmanas att ringa 114 14.

Boende bjuds in

Solna stad stärkte med anledning av skotten sin närvaro i Hagalund, bland annat med medarbetare på torget och extraöppet i Hagalunds kyrka.

Signalisten beställde extra rondering i kvarteren och ser över fler åtgärder.

Den 2 februari klockan 19 hålls en dialogkväll på seniorträffen Ankaret. Den initierades av Socialdemokraterna före skjutningen, men Peter Rangwe (S) uppmanar Hagalundare som känner oro efter skotten eller vill prata om trygghetsfrågor att dyka upp.

– Hagalund har haft några incidenter nu och när det händer är det viktigt att politiken, polisen, staden och civilsamhället visar att vi finns där.