Mikael Andersson

Gabriella Wessman, Skärvik, 57: 

”Jag har valt att cykla till mitt jobb i Sundbyberg på grund av köerna. Då vet jag alltid att det kommer ta 55 minuter till jobbet, oavsett köer. Det är väldigt skönt. Jag tycker det har blivit mer och mer köer den senaste tiden. Trots det tycker jag att det är värt att bo kvar här.”

Mikael Andersson

Anders Bergman, 60, jobbar på Ekerö: 

”Jag är inte förvånad att det blivit så här nu när folk kommit tillbaka från semestern. Som tur är jobbar jag i skift och har lite andra tider än de vanliga, så jag kan åka lite andra tiden. Men nu kan det vara köer även vid 22-tiden, jag förstår att folk är frustrerade.”

Mikael Andersson

Hasse Mattsson, Troxhammar, 52: 

”Just jag är inte superdrabbad för jag kan jobba hemifrån men jag känner att jag får påslag bara jag tänker på det. Jag hade en granne som hade läkartid i stan och det tog 1 timme och 20 minuter in till Bromma, det ska inte vara så här i en fungerande kommun. Jag tror Förbifarten kommer underlätta när den står klart, så jag ser ljuset i tunneln.”

Mikael Andersson

Gunilla Rönnkvist, Träkvista, 55: 

”Det är katastrof. Jag har en son som nyligen började på universitet och han har behövt bli försenad varje dag nästan på grund av köerna. Det är synd att det ska vara så krångligt med trafiken för det är så fint här.”