Här får Annie tanka efter farliga fartfyllda rallyt

Ökenrally är Täbybon Annie Seels passion sedan 20 år. Kicken och friheten bland sanddynerna är det som gör att hon återigen klarade 14 dagar i bilen och blev bästa helkvinnliga lag i väldens farligaste rally.

Hundarna och lägenheten i Gridtorp är lugnet som behövs när man reser jorden runt. Att det är nära till Arlanda har också sina fördelar. Nästa år är det dags igen för Annie; Dakarrallyt startar på nyårsafton och slutar den 15 januari.

Studentens lyckliga dar

De elever som tog studenten år 2022 hade gått igen några tuffa år. Under pandemin fick många sitta hemma och studera och klasskompisar möttes bara digitalt. Men när det väl var dags att springa ut för eleverna på Täby yrkesgymnasium, dåndade motorerna och doften av bensin och cava låg tung. Jenna Wahrenstedt passade på att ta en selfie innan det var dags att springa ut i vuxenlivet

Hårt jobb under lugna dagar

När Mitt i rör sig ute i kommunen träffar vi många olika människor. I juli hade flera unga börjat på sina sommarjobb. Här är en bild från när en sommarjobbare är i full färd med att kratta stranden för badsugna Täbybor.

Pendlingsexprimentet

Hur lätt är det att cyklar från Vallentuna till Danderyd? Det ville Mitt i veta och tog tag i saken själva. Reportrarna Anton Kyhlbäck och Maria Svensson gav sig på vårkanten ut för att testa cykelstråken genom Täby. På plussidan nämndes bland annat den fina miljön och tydliga markeringar och skyltar. Mycket trafik på sina håll nämndes dock på minussidan.

Lugnande umgänge

Mitt i besökte 4H:s verksamhet i Rönninge by i somras.

Där träffade vi Nellie Blomgren och Tilde Fredh som bägge har varit med i 4H på gården i cirka tre år.

– Jag blir väldigt lugn med djuren, det är skönt att få komma hit efter skolan, säger Tilde. Hon sitter bland fåren och låter lammen komma fram till henne. Ett av lammen har somnat i hennes knä.