Angie Gray

Hon förlorade sin bästa vän

Med början den 24 oktober ställdes 12-åriga Adrianas utpekade mördare inför rätten. Dagarna innan träffade Mitt i den bästa vännen Lilly, som nu har fyllt 16 år. Hon kämpar fortfarande med sin sorg. ”Det är jobbigt att prata om henne, även nu. Men jag gör det för hennes skull, för att folk inte ska glömma henne. Hon är min bästa vän, oavsett om hon är här eller inte. I min värld är hon med mig hela tiden”, sa Lilly.

Angie Gray

Inte vilket trähus som helst

Något som sticker ut från mängden är stockhuset i Grödinge. Konstruktören Rafis är inte helt säker på vad det ska bli än. Kanske en bastu, eller ett lekhus till barnen. ”Jag lärde mig den här tekniken när jag var 12, och då började jag med att barka. Sen när jag blev starkare och kunde hantera en yxa lärde min familj mig att bygga också. Så det känns viktigt för mig att lära mina grabbar det här också, så att de ska fortsätta med det när de blir stora”, sa han när Mitt i kom förbi.

Eira Desax

Debutanten som tog Alby till Augustgalan

”Alasas”, ”cok” eller ”amo”. Slangen flödar i Albypoeten Nora Khalils debutroman Yani, en berättelse om ungas livsvillkor i Alby. Boken hade knappt hunnit landa i butikshyllorna när hon dessutom nominerades till Augustpriset i kategorin årets svenska barn- och ungdomsbok. ”Det är ju en kollektivroman om ungdomar i Botkyrka, och det kändes nästan lite som att hela Alby fick ta plats på där på galan när alla verk presenterades”, sa hon efter galan där priset till slut tillföll en annan.

Sacharias Källdén

Allt klickade när Jennie och Henrik sa ja

Gifta par i Salem är de som håller ihop allra längst i hela länet. ”Par i Salem är ganska familjecentrerade”, sa dåvarande kyrkoherden Jennie Wall när Mitt i var med på drop-inbröllop i Salem kyrka i våras. Den dagen var det Jennie och Henrik som sa ja till varandra med en kyss. Familjen hängde på låset för att säkra en plats vid altaret. ”Vi har funderat på att gifta oss i många år, men aldrig riktigt kommit till skott. Barn och livet har kommit emellan. Men så hörde vi talas om det här och tänkte att vi slår till, sa Henrik om drop-in.

Sacharias Källdén

Bääästis med fåren

Lilla Minou fick en puss (bisou på franska) när hon besökte 4H-gården Ersboda med mamma Elin Barnholdt i april. Vännerna My Sköld, Simon Svensson och Vanja följde med, de åker ofta till Ersboda från hemmet i Barrtorp, eftersom även Vanja älskar att vara bland djuren. Ersboda öppnade 2019 blir allt mer populärt bland barnfamiljer.