I årets Wild kids möts Lejonen och Björnarna med ett mål i sikte – att vinna tävlingen och resan till Tanzania. Den här gången var det nästan 7 000 unga killar och tjejer som ansökte. Endast tolv av dem ställs mot varandra i tv-sändningarna.

En av deltagarna är 11-åriga Thelma Verdier från Bollmora. Hon har drömt om att vara med ända sedan hon började kolla på programmet när hon var liten.

– I början var jag lite tveksam om jag skulle söka. Men man ska bara våga! Nu känns det jättekul och coolt att se sig själv på tv.

Äventyrsprogrammet utspelar sig djupt inne i skogen i Hälsingland och barnen får under tre veckor leva vildmarksliv utan sina föräldrar eller personliga saker.

– Det jag har saknat mest är nog basketen och alla kompisar där. Annars har det varit rätt skönt att vara utan telefonen och sånt.

Thelma Verdier tränar basket sex gånger i veckan, drömmen är att spela i WNBA i framtiden.

Thelma Verdier tränar basket sex gånger i veckan, drömmen är att spela i WNBA i framtiden.

Privat

"Jag blev jätteledsen"

Årets säsong ska vara tuffare än någonsin med helt nya spelregler. I vanliga fall kan man vinna en lagkamrat om man vunnit en tävling. I år förlorar i stället det förlorande laget en lagkamrat.

Thelma åkte efter en tidig förlust ut ur sitt lag Lejonen och blev laglös.

– Jag blev jätteledsen. Att åka ur ett lag man lärt känna väldigt bra och inte få bo med dem i samma läger har varit det svåraste. Jag hamnade i stället i "nästet" med två andra kompisar.

Deltagarna fick ett uppdrag att samla nycklar för att öppna en hemlig kista. Där låg lagtröjor till det laget Örnarna, ett helt nytt lag i programmets historia.

Igenkänd på stan

Och Örnarna kom tillbaka in i tävlingen och gjorde stor succé. I helgens lagkamp ska lagen hålla sig fast i en påle. Och Thelma som tränar basket sex gånger i veckan kan hänga länge, länge.

Vad har varit roligast?

– Att få tävla så mycket, för jag älskar att tävla och få så många nya kompisar. Och att bli lite känd är också kul. Många känner igen mig nu – när jag går i Tyresö centrum ser jag att vissa kollar, säger Thelma och skrattar.

Wild kids-kompisarna är utspridda över hela Sverige, men har en chattgrupp som de brukar kommunicera med varandra genom.

– Det är jag och två till som bor i Stockholm. Men mamma har sagt att vi alla ska ha en återträff hemma hos oss någon gång i sommar. 

För första gången i Wild kids historia kommer Thelma Verdiers lag Örnarna in i tävlingen.

För första gången i Wild kids historia kommer Thelma Verdiers lag Örnarna in i tävlingen.

C More