En spännande höst väntar för 18-åringen som har blivit fostrad här i ishockeyhallen i Enebyberg från barnsben, fram till att han började spela för Djurgården. Under sommaren erbjöds han möjligheten att fortsätta sin hockeykarriär i Nordamerika.

– Jag är väldigt glad över att få den här möjligheten, säger Vilmer Alriksson.

Inför flytten ligger han i hårdträning. I slutet av september börjar hockeysäsongen.

– Nu är fokus på att vara i så bra form som möjligt inför träningslägret. Men också att förbereda sig mentalt, eftersom det blir en stor omställning på kort tid.

Aggressiv forward

När Vilmer Alriksson var fem år gammal ställde han sig för första gången på skridskor i SDE:s hockeyskola. Sedan dess har många timmar spenderats här på isen.

– Pappa, som spelade lite när han var ung, tog med mig. Sedan så spelade min bror också, och då ville ju jag också spela.

Efter högstadiet blev han en av tolv unga stjärnor som blev antagna till Djurgårdens hockeygymnasium. I dag är han 199 centimeter lång, väger 100 kilo och är känd som en aggressiv forward.

För två år sedan var han med och vann guld i J18-SM och förra året stod han för 21 poäng på 43 matcher i Djurgården.

Vad är det som gör att du hållit fast vid hockeyn?

– Det är hur mycket jag älskar hockey. Från att vara på isen, jaga vinster, till surret i omklädningsrummet. Det är det roligaste jag vet.

Vilmer Alriksson i ishallen, Enebyberg.

Vilmer Alriksson i ishallen, Enebyberg.

Mikael Andersson

Han nämner flera personer som har haft stor betydelse i hans utveckling. Bland annat tränarna Daniel Broberg och Krister Falk i SDE.

– Det är de som lagt grunden för mig. Sedan är det många andra tränare som också betytt väldigt mycket för min utveckling

Familjen har också varit viktig, berättar han.

– De har alltid stöttat. Tidiga mornar och sena kvällar. De har alltid varit där. Jag hade inte varit där jag är i dag om det inte vore för dem.

Vad gäller nu?

– Att vara i så bra form inför träningslägret när jag kommer fram.