En barnfamilj på Ingarö, två vuxna och två barn, vaknade natten mot måndag av att det brann i deras hus. De lyckades krossa ett fönster och ta sig ut och sprang sedan in till en granne, där de larmade brandkåren. Räddningstjänsten fick larmet vid 05-tiden idag.

Hela familjen fördes till sjukhus för kontroll. Mannen hade fått några skärsår i samband med att de tog sig ut ur huset.

– Det är fortfarande oklart om någon i familjen drabbats av rökskador. Brandorsaken vet vi inte ännu. Familjen hade eldat tidigare på kvällen men det är inte säkert att det har med händelsen att göra, säger Daniel Vikdahl, presstalesperson hos polisen.

Huset, en tvåplansvilla, brann ned till grunden.

– Det fanns inget att rädda, brandkåren har istället fokuserat på att undvika spridningsrisk till byggnader och fordon i närheten, säger Daniel Vikdahl.

Räddningstjänsten är kvar på platsen ett tag till för efterkontroll, därefter kommer väktare att ta över framåt dagen. Polisen utreder händelsen som allmänfarlig vårdslöshet, det finns ingen misstänkt för något brott.