Närmsta veckorna väntar två viktiga matcher för laget. Den 29 september är det derby på hemmaplan mot Vendelsö och den 7 oktober är det dags för Värmdö borta. Vinner laget båda matcherna är man klara för kval till division 2.

När laget förra fredagen tog hem en viktig vinst på Zinkensdamms IP mot Reymersholms IK med 4-2 var Musa Dibba en av målskyttarna.

Han berättar att känslan i laget är bra.

– Det är vänskapligt på träningarna – vi skrattar och har kul, säger han.

Musa Dibba gör sin första säsong som anfallare för FC Brandbergen. Tidigare har han spelat som vänsterytter.

Musa Dibba gör sin första säsong som anfallare för FC Brandbergen. Tidigare har han spelat som vänsterytter.

Krister Alteros

Målspruta

Totalt har Musa Dibba nu gjort 23 mål för klubben den här säsongen. Han spelar sin första säsong som anfallare, tidigare har han varit vänsterytter. Han tror att mycket av lagets framgångar handlar om att de har haft bra träningar.

– Vi har en ledarstab som hjälper alla att utvecklas. Alla lyssnar på träningarna och det har gjort att vi har vunnit matcher.

Vad skulle det betyda för er att ta er till kvalet?

– Jag tror det skulle betyda mycket, det är många i laget som aldrig har varit med och kvalat. Det skulle vara en rolig upplevelse för många, säger han.

Att det är mycket som står på spel de närmsta veckorna verkar Musa Dibba ta med ro.

– Jag tror vi kommer vinna de här två matcherna. Men det gäller att alla är på tårna och gör sitt bästa. Jag ser fram emot att ta upp Brandbergen till division 2.

Sportchef Jamil Jedidi tror att lagets framgångar är viktiga, inte bara för Brandbergen, utan för hela Haninge.

– Vi känner verkligen att vi nu har chansen att greppa en kvalplats. Det kommer att bli tufft men vi kommer att göra allt i vår makt för att klara den här uppgiften, säger han.

Matchen mot Vendelsö spelas den 29 september kl. 19.30 på Brandbergen IP.