– Det var Musikhjälpen som hörde av sig och frågade om jag ville vara med, berättar Julia Alfrida, mer känd i Mitt i som "Täbybon från Österåker".

Hon är inte ensam artist från Melodifestivalen att ställa upp: Arvingarna, Andreas Olsson och Sannex och Efraim Leo är några av de övriga.

Till salu: Allt möjligt, från en specialskriven låt till en signerad presentkorg.

Köpare blir den som budar högst på auktionssajten Tradera och pengarna går oavkortat till Musikhjälpens insamling. I år har den temat ”En värld utan barnarbete”.

Hemligt favoritställe

I Julia Alfridas fall kan man buda på en vego-lyxbrunch med henne på ett ställe i Stockholm. Vilket är än så länge en hemlis.

– Jag tänkte: Vad kan vara kul och vad är signifikativt för mig? Det är ett ganska nyupptäckt ställe som jag är nykär i. säger hon.

Med på köpet, förutom sällskapet och käk, får också den lyckliga vinnaren förhandslyssna på två helt nya singlar som HBTQ-profilen inte släppt ännu.

Ny musik

– Det är Julia 2.0. Jag känner att jag utvecklat mitt sound och att jag använder vissa röstlägen annorlunda. Det är typiska poplåtar med influenser av lite allt möjligt, berättar hon.

Julen kommer Julia Alfrida som vanligt att fira med sin stora familj och släkt i Åkersberga och Täby.

Vad har du för relation till Musikhjälpen?

– Jag har upptäckt Musikhjälpen först på senare år och jag vet att de brukar ha olika teman. Jag tycker att det är ett jättebra koncept.

När Mitt i kollar budgivningen på Tradera visar det sig att budandet var särskilt intensivt i början, med runt hundra höjningar men att det sedan dess mattats av en del.

När tror du brunchen kommer bli av?

– Jag tror nog att det får ske någon gång efter årsskiftet. Jag tror inte det blir under mellandagarna. Men jag får väl prata ihop mig med den okände budgivaren.