Stort grattis Bertil Monegrim! Hur känns det att fylla 85?

– Tack! Jag brukar inte ta så hårt på det där med födelsedagar så jag firar inte på något speciellt sätt. Det blir lite firande här hemma med min dotter.

Vad har du för planer som 85-åring?

– Jag ska anmäla till Guiness rekordbok att jag har skrivit flest insändare i världen, över 50 000, och att jag har varit på flest tv-inspelningar – över 3000.

https://www.mitti.se/nyheter/bertil-har-varit-med-i-3000-tv-inspelningar/lmqap!1112191/

Har du funderat på att pensionera dig som insändarskribent?

– Nej, inte så länge hjärnan är med. Ett tag skrev jag 45 insändare i veckan, men nu ligger jag på 20 ungefär. Och jag kommer att fortsätta att skriva insändare varje dag i veckan, även på julafton.

Hur har du det i coronatider?

– Det är tråkigt att inte kunna gå på gympan på Växthuset i Vällingby, det är så många fina människor man träffar där annars, även i butikerna i centrum. Men jag kör på med min motionscykel här hemma, och så har jag mina övningar från Friskis. Jag var gympaledare där i 27 år, tre gånger i veckan.

Snart är det alla hjärtans dag. Har du någon kärlekshälsning till läsarna?

– En insändare som jag tänker på särskilt just nu lyder så här: Är du ledsen i dag ska du veta att morgondagen alltid är en ny möjlighet för solen att åter få lysa i ditt hjärta. Glöm alla tråkigheter som är och som har varit. Och sikta framåt. För det finns inga problem som är så stora att de inte kan övervinnas. Se på den vackra naturen som är till just för dig. Lova att vara rädd om dig för du är älskad. Du är en bit som finns med i livets stora pussel och du behövs för att vi ska leva vidare.