Nöjd Olle Carlsson. Så här såg det ut i Väsjöbacken för två år sedan. Och snart igen, förhoppningsvis. Foto: Anton Kyhlbäck

Väsjöbacken väntar – öppnar den 25 januari

Om prognoserna stämmer blir det bra med minusgrader den närmaste tiden, så bra att Väsjöbacken troligen hade kunnat öppna redan till helgen. Men på grund av covid-19 dröjer det ytterligare en dryg vecka innan det är dags.

  • Publicerad 05:30, 12 jan 2021

– Kommunen sa till mig redan den 23 december att de gärna ser att jag inte öppnar backen förrän den 25 januari, säger Olle Carlsson som har jobbat med Väsjöbacken i drygt 30 år.

– ”Vi kan inte tvinga dig, men vi ber dig”, sa de. Och jag känner att om kommunen ber om en sak så gör man det. Dessutom tycker jag att det är rätt. Nu måste vi få stopp på coronan!

Lite svider det naturligtvis för en expert på snötillverkning som Olle Carlsson att inte kunna öppna så tidigt som möjligt, särskilt eftersom andra backar i Stockholms län inte väntar.

– Flottsbro öppnar så snart som möjligt och Ekerö kanske öppnar nu till helgen. Även Hammarbybacken har sagt att de ska öppna så snart de kan, trots att Stockholms stad har stängt alla badhus och Zinken och Kungsan. Det tycker jag är konstigt, säger Olle Carlsson.

Väntar sig samtal

Han är övertygad om att han kommer att få en massa telefonsamtal när de andra backarna har öppnat.

– ”Varför öppnar inte du fööööör”. Nej, därför att kommunen bad mig!

Det har förresten redan börjat ringa. Det brukar göra det så fort det kommer lite snö.

Alla kan ju inte veta att det Olle Carlsson behöver är tio dagars kyla så att snökanonerna kan gå varma, och inte några centimeter natursnö.

Anpassningar för corona i backen

För att minimera smittspridningen kommer det att finnas begränsat med utrymmen inomhus i Väsjöbacken i år, så tänk på att klä er för utomhusklimat.

Det blir könummersystem till både kafé, skipass och skiduthyrning, där max en person i sällskapet går in och handlar.

Utomhus är det en stavlängds avstånd som gäller.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kontrollen av trängseln i butiker har redan startat

Nyheter 30 tjänstemän på länsstyrelsen jobbar med tillsynen Första veckan med nya covid-19-lagen och länsstyrelsen har redan varit ute och kontrollerat att inte för många kunder släpps in i butikerna: "De har varit väl förberedda. Vi har sett väldigt många...måndag 18/1 16:17

37-årig man dömd för kallblodiga mordet på busstorget

Nyheter Hade karaktären av en avrättning, menar tingsrätten En 22-årig man sköts till döds på busstorget vid Sollentuna centrum mitt på ljusa dagen den 6 februari i fjol. Nu har en 37-årig man dömts till fängelse på livstid för mord och grovt vapenbrott.måndag 18/1 11:32

Extra tjurig? Nu är oxveckorna här!

Nyheter Tre OXiga tips på hur du klarar dig Nu är oxveckorna här. Men håll ut, perioden är kortare än vanligt.måndag 18/1 10:50