Inne i lokalerna lyser mysbelysningen samtidigt som mörkret och kylan har fallit på utanför. Det är november, och nyligen öppnade den nya Nonno’s restaurang här i Stocksund, efter att Bistro Stocksund stängt.
Matilda Holmström, restaurangchef, visar upp de nya lokalerna.
Under några månader har de jobbat på allt från tak, väggar till att slipa på baren och sätta in ett stort glasfönster så man kan se in hos pizzabagarna, berättar hon.
– En helt ny pizzaugn, det var spännande att få in, säger hon.
Ett lugnare tempo
Matilda Holmström, 21 år från Upplands Väsby, har trots sin ringa ålder en del erfarenheter från restaurangvärlden. De senaste två åren har hon varit restaurangchef på den populära huvudrestaurangen till filialen, Nonno’s i Upplands Väsby, där det kan vara upp till 500 gäster på en gång.
Här blir tempot ett annat.
– Det är inte lika många platser här, så det blir nog mer personligt. På ett annat sätt även om det är samma restaurang, säger Matilda Holmström och tillägger:
– Det känns spännande att se vad det ska bli. Vi kommer vara anpassningsbara efter vad man önskar.
A la carte
Tidigare under året stängde pizzerian Bistro Stocksund som låg här i lokalerna.
Nonno’s är också en italieninspirerad restaurang, vars namn kommer från en italiensk kock med samma namn. De serverar á la carte och har öppet kvällstid, men inte på lunchen i nuläget, meddelar Matilda Holmström.
Hennes första intryck här i Stocksund har bara varit goda, säger hon.
– Gästerna är så glada när de kommer hit. Det är härligt att se, de berättar att de har saknat en restaurang.
Matilda Holmström. Restaurangchef Nonno's i Stocksund
Anton Kyhlbäck