Det hela startade med att Kim och Emma Estegård började föda upp Linderödssvin hemma i Värmland. Det skulle mest vara för eget bruk, men snart levererade de även kött till restauranger i både Göteborg och Stockholm, bland annat till Oaxen.

– Det var skitkul, men vi kände att vi själva ville nå slutkunden, så vi startade en food truck. Det blev en dundersuccé och jag fick säga upp mig från mitt vanliga jobb, säger Kim Estegård.

Gästernas favoriter

2019 öppnade de restaurang i Karlstad. När även den blev poppis bestämde sig paret för att expandera ytterligare – snart öppnar Skogshyddans Dirty taco på Folkungagatan.

Prefixet Dirty har alla deras ställen haft, en liten blinkning till deras grisars förkärlek till gyttjebad.

Även vegetariska alternativ

Det blir inte de egna grisarna som serveras i deras tacos, däremot värmländsk kravgris som fått böka fritt. Fokus ligger på råvaror från svenska bönder, även tacos med kyckling, räkor och vegetariska alternativ ska serveras.

– De tacos vi gör finns ingen annanstans. Jag har aldrig jobbat inom restaurang innan det här, så vi har bara gjort tacos utifrån vad vi själva gillar. De åtta tacos som hamnar på menyn i Stockholm är gästernas favoriter, som vi har arbetat fram i två års tid, säger Kim Estegård.

– Det kommer att bli som i Karlstad, fast 2.0.

Hur känns det att starta nytt?

– Vi har tagit alla pengar vi sparat ihop för att öppna här. Jag kommer att vara en vilsen värmlänning på Söder, som inte hittar någonstans. Det känns nervöst och extremt kul.

Fler restauranger på gång

Förhoppningen är att Dirty Taco ska öppna i början av mars. Planer finns på att öppna på fler adresser i stan, men Kim Estegård vill ännu inte säga var eller när.

– Jag hoppas det blir samma dundersuccé som det har varit i Karlstad. Att stockholmarna är beredda på att käka goa tacos och ha det gött.

https://www.mitti.se/nyheter/valfyllda-tacos-tar-plats-pa-kungsholmen/reprbs!NZYsBU38z0t9CQ2xl9dyQ/