I den relativt nybyggda matdelen Täby Deli i Täby centrum har Malmökrogen Sushi Rebellion börjat koka ris.

I veckan öppnade de sin första Stockholmsrestaurang.

I ett litet hörn av delin ligger restaurangen med sina 30 sittplatser. I köket jobbas det för fullt och i taket hänger japanska sake-tunnor.

Tanken är att man ska få allt från traditionell sushi till en mer ovanlig sushi när man köper mat på restaurangen, berättar kocken Pepi Anevski.

Danskar är modigare

– Här kommer vi jobba mycket med take away. Vi kör på traditionellt japanskt sätt i hur vi förberett riset och hanteringen av fisken, men smakerna kommer även vara rebelliska med jalapeño och parmesan. Det blir en annan smakupplevelse, säger han.

Det finns även andra rätter så som bao buns, popcorn shrimps, risbollar på menyn.

– I Köpenhamn där jag jobbade tidigare var de mer modiga, min förhoppning är att stockholmarna ska våga prova fler smaker, kom open minded, säger han.

Pepi Anevski fick 2013 titeln världens bästa sushikock i sushi-VM i japan.

Han har jobbat som sushikock i flera år och bott i Japan i fyra.

– När jag började göra sushi var det nytt i Sverige. Det var mer än utmaning då som ledde till en stor passion, det är kul att fler personer nu får prova rätterna, säger han.