Efter en omfattande upprustning med bland annat ny belysning, ny växtlighet och en regnpaviljong är det hög tid för Seminarieparken att återinvigas. 

– På lördag 26 augusti bjuder vi in göteborgarna till en liten sensommarfest med 1920-talstema här i Seminarieparken. Det blir jazzmusik och guidade visningar och möjlighet att köpa fika och blommor. Och vi har ”regngaranti” i paviljongen oavsett om solen lyser eller ej, säger projektledaren Arash Afkari.

En regnig stad

Seminarieparken är kanske främst känd för den magnifika blomningen i de många körsbärsträden under våren.

– De flesta förknippar nog parkbesök med vackert väder, men hur ofta är det det? Göteborg är känt för att vara en regnig stad. Varför inte utnyttja det till att skapa något lustfyllt. I den nya regnpaviljongen blir det fallande regnet en upplevelse för alla sinnen, och vi har även specialdesignade ljuslyktor som blir ännu vackrare när de fylls med vatten, säger Arash Afkari.

Rekreationsplats

Upprustningsprojektet, som är ett av fastighetsägaren Higabs jubileumsprojekt, har genomförts i samarbete med Rain Gothenburg med ambitionen att tillföra något extra utifrån det naturliga vattnet och därigenom göra parken till ”världens bästa park när det regnar”.

Den lilla parken vid Övre Husargatan anlades redan på 1860-talet som skolträdgård för Folkskollärarseminariet som uppfördes några år senare. 

På 1920-talet ändrades trädgårdens karaktär och syfte från skolträdgård till att fungera som rekreationsplats och det är dessa delar som upprustningen fokuserat på att förstärka, med bland annat ny växtlighet, tidstypiska armaturer och staket samt nylagda grusgångar.