För sjunde gången arrangerar Robert Hanning, Ronny Paulsson och Patrik insamlingsloppet Gudö Run of Hope.

Alla pengar från anmälningsavgiften, sponsorer och fikaförsäljning går till Barncancerfonden.

– Vi gillar inte att stå i centrum men vi gillar att göra saker som är roliga och gör skillnad. Vi vet att det är väldigt uppskattat och drar mycket engagemang, säger Ronny Paulsson.

I år har gänget ett speciellt mål med loppet, nämligen att försöka nå en miljon kronor sammanlagt för alla lopp under de åren loppet arrangerats.

– Vi behöver få in minst 146 000 för att nå miljonen, så vi siktar på det.

Vill att fler upptäcker Tyrestareservatet

Alla tre arrangörer är löpfantaster och vill också inspirera till att springa i naturen. Sträckan som springs under loppet går i Tyresta naturreservat, och passerar både Tyresö och Haninge.

– Vi vill visa upp för alla som inte tar sig ner dit vilka fantastiska omgivningar som finns, så det finns massa goda syften i det här loppet.

Under de tre första åren samlade loppet in mest av alla insamlingar i Sverige till Barncancerfonden. Att loppet blivit så stort tror Ronny Paulsson har att göra med att de alla är så tävlingsinriktade.

– När vi såg att det gick att mäta hur mycket som gick att samla in, gjorde vi det klart att vi ska försöka bli störst. Så vi lade mycket tid och kraft på det och sedan har det fortsatt. 

Har du något favoritminne från de här sju åren?

– Det var från det allra första loppet när vi stod där och skulle samla skaran som kommit dit och presentera oss. Det var så mycket folk och det kändes nästan surrealistiskt att se vad vi lyckats åstadkomma. Då blev jag väldigt rörd.

Några planer på att sluta arrangera loppet finns inte.

– Vi fortsätter för att vi vet att det är uppskattat och att vi får in pengar till något bra. Det skulle kännas konstigt att sluta, säger Ronny Paulsson.