21 OFFER. Om mannen döms för de brott han är misstänkt för blir han en av Sveriges värsta serievåldtäktsmän. Foto: Google Maps / Mitt i

Våldtäktsmannen vid Nytorget kan vara en av landets värsta

21 personer har hittills identifierats. Men polisen tror att fler kan ha fallit offer för den misstänkta serievåldtäktsmannen på Södermalm.

  • Publicerad 11:00, 13 apr 2021

Det var i november som en man i 30-årsåldern, boende på Södermalm, häktades misstänkt för en rad våldtäkter och överfall på Södermalm och i söderort.

Hittills har 21 offer identifierats vilket gör mannen, om han döms, till en av Sveriges värsta serievåldtäktsmän.

Men det kan finnas fler offer. Så sent som i förra veckan registrerade tingsrätten ytterligare en kvinna som kan ha överfallits.

Polisen vill ha hjälp

Mannen sitter fortsatt häktad och polisen arbetar med att hitta personer som kan ha varit i kontakt med honom.

– Vi försöker spåra vilka personer mannen har varit i kontakt med i anslutning till händelserna och höra personer vi tror kan ha upplysningar att lämna. Om man har eller tror sig ha blivit utsatt eller har uppgifter att lämna i ärendet vill vi gärna att man kontaktar polisen på 114 14, säger kammaråklagare Helena Nordstrand till Aftonbladet.

En gåta

Mannen är lite av en gåta. Han var tidigare ostraffad och ska enligt Aftonbladet ha varit en social och glad person som har rört sig flitigt i Stockholms krogliv. Han gick helt under polisens radar och det var först när polisen tömde hans telefon i samband med ett misstänkt narkotikabrott som filmer på övergrepp på sovande och medvetslösa kvinnor hittades.

Man misstänkt för stort antal våldtäkter i Stockholm omhäktas

De flesta övergreppen ska ha skett i mannens lägenhet vid Nytorget.