Under sommaren har Skattegårdsvägens östra del öppnat för trafik igen i Vällingby och vägen ansluter numera till den nya cirkulationsplatsen trafikplats Vinsta.

Trafikplatsen och Skattegårdsvägen ingår båda i motorvägsbygget E4 Förbifart Stockholm, den nya dragning av E4 som byggs i utkanten av Stockholm, mellan norra och södra Stockholm.

Annan delsträcka stod klar

Tidigare i sommar skrev Mitt i om en annan delsträcka av motorvägsbygget som stod klar i det här området, en sträcka av Bergslagsvägen mellan Skattegårdsvägen och Bergslagsplan som öppnade för trafik i början av juli.

Skattegårdsvägens östra del har åter öppnat för trafik och ansluter numera till den nya cirkulationsplatsen trafikplats Vinsta och Förbifart Stockholm.

Skattegårdsvägens östra del har åter öppnat för trafik och ansluter numera till den nya cirkulationsplatsen trafikplats Vinsta och Förbifart Stockholm.

Trafikverket

Samma vecka öppnades Skattegårdsvägen östra del åter för trafik.

Skattegårdsvägen blir den väg trafik till och från Vällingby trafikerar och blir en förbindelse till den nya motorvägen E4 Förbifart Stockholm.

”Som planerat”

Enligt Trafikverket har arbetet med Skattegårdsvägens östra del gått som planerat.

”En av utmaningarna har varit alla ledningsomläggningar som har krävts”, skriver Maria Rydén, projektledare på Trafikverket, i ett mejl till Mitt i.

Under vägarbetet har Skattegårdsvägens östra del varit avstängd. Nu när den öppnat för trafik är Trafikverkets bedömning att det kommer att förbättra framkomlig­heten under byggtiden och också en förbättring för de som bor i området. 

Susanne Hedin oroar sig för tung tung i framtiden vid trafikplatsen.

Susanne Hedin oroar sig för tung tung i framtiden vid trafikplatsen.

Privat

Susanne Hedin, som bor granne med Skattegårdsvägen, undrar hur det ska bli med biltrafiken på vägen. 

Under den period som arbetet med vägen har pågått har hon bott granne med en byggarbetsplats.

– Det var inte roligt. Under pandemin satt jag hemma och jobbade, det var ganska mycket störande vibrationer, säger hon.

”Kör för fort”

Hon oroas redan över trafiken på Skattegårdsvägen.

– Jag tycker att de som kör där kör för fort, och man är lite orolig för att det blir mycket tung trafik, säger hon.

Arbetena med att bygga färdigt trafikplats Vinsta fortsätter. Maria Rydén på Trafikverket skriver i sitt mejl att bland annat gång- och ­cykelvägar i området ska byggas klart och bullerskärmar och vägräcken ska monteras.

Hela E4 Förbifart Stockholm ska stå klar 2030.