Förr. Så här såg det ut på Sturegatan 2018 – den näst senaste skivan. Foto: Maria Lilja

Vägarbeten och pandemi stoppar kräftskivan

Den årliga kräft- och surströmmningsskivan på Sturegatan i Sundbyberg har nära 40 år på nacken. Men i år ställs traditionen in.

  • Publicerad 12:39, 27 aug 2021

Festen som arrangeras av Centrumföreningen och Lions club har dragit tiotusentals besökare varje sensommar i Sumpan. Men partyt på Sturegatan och omkringliggande gator ställs in även i år.

– Det beror på att vi har vägarbeten och dubbelriktad busstrafik på Sturegatan som gör att det inte går att stänga av gatan. Dessutom gör pandemin att det kan uppfattas som fel att vi drar i gång det här, säger Anette Mannerfors från Sundbybergs centrumförening.

Lång tradition

Ett normalt år stängs Sturegatan av och det säljs surströmming vid en scen nära Hemköp medan kräftorna säljs vid Nybergs torg.

Kräfttraditionen är lång i Sundbyberg med nära 40 år på nacken.

Hur känns det att behöva ställa in igen?

– Det är tråkigt för jag tror att många saknar att ha lite kul arrangemang. Det är en marknadsföring som sätter Sundbyberg på kartan i hela Storstockholm och vi får besök från när och fjärran. Jag har till och med fått mejl från Göteborg som undrar om det blir något, säger Anette Mannerfors.

Andra aktiviteter

Nu tittar centrumföreningen på om man ska ha andra mindre evenemang under hösten. Något som gjordes i våras.

Då spelade artister livemusik och det var street shopping när butikerna flyttade ut på gatan och förlängde sina öppettider.

– Något liknande kör vi höst och så får vi se om vi kommer på något annat spännande. Det beror lite på vart pandemin tar oss känns det som, säger Anette Mannerfors.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Inställda pendeltåg och förseningar i trafiken

Nyheter Spårfel drabbar morgonpendlarna Det är en bökig morgon för många pendlare med förseningar och inställda avgångar i pendeltågstrafiken. Orsaken är ett spårfel och signalfel mellan Spånga och Sundbyberg.onsdag 22/9 7:34

Företagare väljer kollektiv framför kontor

Nyheter Flexibla arbetsplatser kan bli vanligare efter pandemin Kontoren och våra beteenden på arbetsplatsen kommer att förändras tror forskaren Lena Lid Falkman – vi kollade in i Signalfabriken där ett nytt kontorskollektiv öppnade i augusti.söndag 19/9 1:20

Forskaren: Stora kontor kommer inte att dö ut

Nyheter Men arbetsplatsen kommer att förändras rejält efter pandemin Människan är en så pass social varelse att stora kontor aldrig lär försvinna, menar forskaren Lena Lid Falkman. Samtidigt tror hon att arbetsplatser kommer att förändras och att coworking blir...söndag 19/9 1:15