Stockholms läns just nu dyraste bostad till försäljning hos Hemnet ligger på Storgatan 48 på Östermalm. Den sex rum, 238 kvadratmeter stora, våningen har nyligen genomgått en omfattande renovering som blev klar under 2021.

– Våningen är helt nyrenoverad efter säljarnas önskan, men familjen har fått andra planer, säger Lars Fredegård, mäklare på Fredegårds Fastighetsbyrå AB.

Med dubbla balkonger har våningen utsikt över både vattnet och Oscarskyrkan.

– Utsikten och läget är väldigt fint. Det är få hus som har utsikt över både vattnet och kyrkan, säger Lars Fredegård.

Den senaste tiden har det varit få våningar i klass med den på Storgatan som dykt upp på marknaden. Pandemin har gjort att färre vill sälja och det i sin tur har gjort att priserna stigit då objekten är färre.

– Eftersom det är så få exklusiva objekt som kommer ut på marknaden märker vi ett tydligt tryck kring dem, säger Lars Fredegård.

– Och vi har köpare som nu efter sommaren börjar efterfråga exklusiva innerstadsvåningar.

Utgångspriset för våningen på Storgatan ligger på 52 800 000 kronor, vilket är cirka 222 000 kronor per kvadratmeter.

Vad hoppas säljarna få?

– Vi landar väl kring utgångspriset. Just nu finns det bara en sån här våning ute på marknaden, så vi får se. Men ska man in i dessa kvarter så är det sällan kvadratmeterpriset är under 200 000.

Hur länge ligger en sådan lägenhet ute på marknaden?

– Det är jättesvårt att svara på. Men vi valde att gå ut med den här för att vi tror det finns köpare som vill flytta hem till Sverige igen och är på jakt efter en våning.

Visningar av våningen börjar under vecka 33.