Torun Boucher är vikarierande oppositionsborgarråd. Hon vill att man bygger hyresrätter på Hornsgatan 128. Foto: Pressbild/ Google maps

V: bygg bostäder i Stockholmshems kontor

Stockholmshem ska flytta till söderort. Nu vill staden sälja kontorslokalerna på Hornsgatan. Men V anser sig ha ett bättre förslag. "Ett gyllene läge att få till fler hyresrätter" säger Torun Boucher.

  • Publicerad 13:28, 13 sep 2021

Husets konstruktion är olämplig för bostäder,

Stockholmshem ska flytta från fastigheten på Hornsgatan 128. Nu vill staden sälja fastighetens kommersiella del till ett privat fastighetsbolag.

Det är helt fel menar Vänsterpartiet som istället tycker att huset ska göras om till hyresrätter.

– Det här är ju ett gyllene läge att få till fler hyresrätter på Söder. Staden äger redan huset och man behöver inte ta någon ny yta i anspråk. Det är ju annars svårt att bygga nytt i området eftersom det är så tätt byggt redan. Majoriteten borde åtminstone titta på alternativet att få till hyresrätter i huset, istället för att sälja ut det av rent ideologiska skäl, säger Torun Boucher (V), vik. oppositionsborgarråd.

Moderaterna menar att man riskerar förstöra fasaden

Fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) menar att den idén är verklighetsfrånvänd.

– Det går emot både Stadsbyggnadskontorets och Stockholmshems bedömning. Husets konstruktion är olämplig för bostäder, bullernivåerna på Hornsgatan är för höga för att man ska kunna bygga bostäder och bygget skulle riskera att förstöra husets fasad.

Han fortsätter:

-  Försäljningen av kontoret är en del av den grönblåa majoritetens fokus på att flytta ut stadens kontorsplatser till ytterstaden, och samtidigt minska stadens skuldtakt. 

S: "Allmännyttiga bostäder reas ut"