Mitt i har tidigare skrivit om OCR Enköping och André Witts hinderbanebygge på Korsängen.

Nu, efter otaliga timmar, är bygget klart.

– Vi har varit här några timmar... Väldigt många timmar, konstaterar en både lättad och förväntansfull André Witt i samband med att de sista hinderna på den nya hinderbaneanläggningen intill Vattenparken blev färdiga för en vecka sedan.

I helgen invigs banan med besked när de två tävlingarna i hinderbanelöpning (OCR) OCR Warrior och OCR Kids arrangeras med flera hundra deltagare. Ett event som väntas locka även en hel del påhejande besökare till området.

– Vi har omkring 350 anmälda till loppen, så det kommer nog att vara över 600 personer här nere under helgen, säger André Witt.

Banan som är en av ytterst få i Sverige. Det finns bara en till – utanför Eskilstuna – av samma kaliber menar Witt. Det har gjort att anläggningen, trots att den nyss färdigställdes redan har hunnit att få celebert besök. Åländske Pontus Sjöblom, som tillhör världseliten inom OCR, var och testade banan för ett par veckor sedan.

Efter helgen, när tävlingarna är avslutade, står banan till Enköpingsbornas förfogande.

– Efter den 15 maj kan man komma hit och träna. Då är den öppen för alla, säger André Witt som är noga med att påpeka att all träning på anläggningen sker på egen risk.

– Det är ens egna försäkringar som gäller när man är här. Och man behöver följa de regler som kommer att finnas och inte ändra utrustningen på banan, tillägger han.

För den som missade att anmäla sig till helgens tävlingar kommer att få fler chanser. Den 20-21 augusti och helgen den 17-18 september arrangeras fler tävlingar på den nya banan.

– Då kan det bli lite andra distanser också. Inte bara tre kilometer som vi har i helgen. Det kan bli en bana som är upp till en 1,5 mil, säger André Witt.