Det var vid klockan 02 natten mot torsdag som räddningstjänsten fick larm om rök från ett tvåvåningsgarage på Magnegatan i Valsta, Märsta.

Senare under natten rasade taket in och det stod klart att byggnaden inte gick att rädda.

– Hela garaget kommer att rasa. Det är ungefär 200 bilar som kommer att gå åt, sade Kurt Holm, ledningsoperatör vid Räddningsregion Mitt, till TT vid 05-tiden, rapporterar SVT.

De som bor i närheten uppmanas att stänga dörrar, fönster och ventilation då röken som bolmade ut är ohälsosam.

– Det är som en masugn, det brinner för fullt. Man försöker släcka så gott det går utifrån. Man kan inte komma nära, det är för varmt helt enkelt, sade räddningstjänstens ledningsoperatör Magnus Bengtsson, rapporterar SVT.

Inga personskador har rapporterats.

Polisen utreder brott

Polisen misstänker att branden är anlagd och har inlett en brottsutredning om grov skadegörelse. Brandplatsen kommer vara avspärrad i väntan på att kriminaltekniker kan genomföra en brottsplatsundersökning.

– Vi kommer att genomföra en omfattande teknisk undersökning när har lagt sig. Min uppfattning är att det brukar ta tid vid sådana här stora bränder, säger Charlotta Lundberg på Sollentunapolisen till Mitt i Sigtuna.

Under torsdagsförmiddagen meddelade kommunen att man tillfälligt upplåter Midgårdsfältet som parkeringsplats de som drabbats av garagebranden och har lånebil eller hyrbil.