I jakten på gärningsmän använde polisen både helikopter och hundpatruller. Klockan 23.05 på kvällen meddelade polisen att två personer hade gripits.

En av dem, en man i 20-årsåldern, anhölls misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Han häktades senare. Den andre släpptes på fri fot.

Senare greps ytterligare en person misstänkt för inblandning i skjutningen.

– Han greps natten mellan fredag och lördag. Jag har just begärt honom häktad, uppgav åklagaren Kajsa Hultqvist på måndagen.

Misstanken i det fallet gäller anstiftan till mordförsök och grovt vapenbrott. Den misstänkte är en man i 30-årsåldern.

Några timmar efter skotten i Farsta inträffade också en skjutning i Tullinge söder om Stockholm. En man i 50-årsåldern sköts ihjäl.

Finns det ett samband mellan skjutningarna i Farsta och Tullinge?

– Det är för tidigt att säga men självklart tittar vi på alla möjliga eventualiteter, till exempel eventuella inblandades brottshistorik, säger Anders Bryngelsson på polisens mediacenter.

Andra gången på kort tid

Vad gäller skjutningen i Farsta var det andra gången i år som det sköts mot en bostad på den aktuella gatan. Förra gången var 19 januari.

I slutet av december inträffade två liknande skjutningar i Gubbängen, först mot en fasad och därefter mot en lägenhetsdörr. De båda pojkar i 15-årsåldern som misstänks för det sitter fortfarande häktade, enligt Södertörns tingsrätt.