Järfälla kommun avbröt allt samarbete med shiamuslimska moskén i Järfälla Imam Ali Islamic Center innan sommaren när det i SVT:s Uppdrag Granskning uppdagades att församlingen arrangerat så kallade "njutningsäktenskap".

Nu har en namninsamling som samlat över 4 000 underskrifter riktat krav mot att stänga ner moskén, strypa bidragen och utvisa imamen, vilket P4 Stockholm var först med att rapportera.

En av underskrifterna står den förre civil- och socialministern Ardalan Shekarabi (S) för.

På Twitter anklagar han moskén för att ha starka kopplingar till iranska regimen.

Mitt i har sökt Ardalan Shekarabi för att låta honom utveckla påståendet, men han avböjer en intervju på grund av tidsbrist.

Han har tidigare sagt till P4 Stockholm att det är orimligt att församlingen tagit emot ekonomiskt bidrag från staten.

Moskén förnekar kopplingar

Imam Ali Islamic Center menar att anklagelserna saknar grund.

– Vi har inga kopplingar till andra länder och han kommer inte kunna komma med några bevis för det här, för det finns inte, säger Akil Zahiri, talesperson för Imam Ali Islamic Center.

Han säger att församlingen aldrig skulle behöva söka ekonomiskt stöd hos något annat land.

– Har vi svårt med ekonomin så vänder vi oss till våra tusentals medlemmar. Det är avgifterna från våra medlemmar som utgör våra intäkter.

Han tycker påståendena sprider islamofobiska rykten, och att det är särskilt beklagligt att anklagelserna kommer från en högt uppsatt politiker.

Fördömer ni den iranska regimens agerande i samband med protesterna?

– Vi fördömer starkt all form av våld oavsett. Vi accepterar inte tvånget att bära sjal, vi accepterar inte att man använder oproportionerligt våld. Vi står för respekt och dialog, mänskliga rättigheter och att varje människa har rätt att välja vilken religion man vill eller inte vill tillhöra.