Efter 3-0 hemma mot IF Sylvia förra lördagen i den näst sista omgången hade IFK Haninge avgörandet i egna händer i den sista omgången.

För att behålla kvalplatsen i ettan norra krävdes minst oavgjort i den avslutande omgången på söndagen. Motståndet Täby skuggade på platsen bakom, två poäng efter.

https://www.mitti.se/nyheter/nervig-slutspurt-for-ifk-maste-vinna-for-att-hanga-kvar/repvjy!lslxMN92i278nQtRUfdiQ/

Men med fördel av hemmaplan i sista omgången kom första målet för Täby drygt halvvägs in i första halvlek. Och just före halvtidsvilan hade Täby ökat på till 3-0, ett resultat som sedan stod sig matchen ut.

– Det var ingen bra match från oss. Vi var inte alls på i första, och sedan blev det bara en lång uppförsbacke i andra halvlek, säger IFK:s assisterande tränare Aras Mohammadi till Mitt i på söndagskvällen.

Han är uppenbart besviken över resultatet.

– På pappret var vi det starkare laget. Innan matchen snackade vi på som vanligt, det kändes som att vi skulle klara det. Vi har inte hunnit med någon riktig analys av matchen än, men det vi har hunnit bottna i är att vi inte var där i dag, säger han.

Ner till division två

Nu åker alltså IFK Haninge ur ettan norra och nästa säsong väntar spel i division två.

– Det suger om jag ska vara ärlig. Just nu har jag svårt att svälja det – det är en enorm besvikelse, säger han.

Och i och med spel i division två befarar han att flera av spelarna kommer att lämna.

– Det är inga som har flaggat för det än, men vi har många spelare med hög kvalitet så det är nog troligt, säger han.

Nya tränartrion, med huvudtränaren Felix Engfeldt samt Dennis Maritz och Aras Mohammadi, tog över i september efter att de tidigare tränarna Jiannis Dosis och Tino Katsoulakis fick gå efter en lång period med dåliga resultat.

Vad händer nu, blir ni kvar?

– Det vet jag inte. Nu behöver vi få smälta det här, säger Aras Mohammadi.