Botkyrka

2023 har blivit ett revanschår för Alexander Paniagua Rivera och Christer Hillborg. I fjol tävlade de i Botkyrkas uttagning till Funkisfestivalen men föll på målsnöret. I år har de tagit sig hela vägen till riksfinalen tillsammans med den nya bandmedlemmen Robin Trifunovski.

– Det är alltid kul att tävla, men det är nervöst också. Men framför allt roligt att stå på scen, säger sångaren Alexander Paniagua Rivera.

Tuffa låtdiskussioner

Deras band heter C.A.R och står för deltagarnas initialer. Namnvalet krävde inga långa diskussioner, det kändes bara rätt. Tillsammans har de rockat loss för Botkyrka- och Stockholmspubliken med Deep Purples klassiker "Smoke on the water".

Men låtvalet var långt ifrån en självklarhet.

– Alla hade en lista med låtar som vi ville framföra så vi fick diskutera oss fram tills vi bara hade en kvar eller att vi var överens, säger Alexander Paniagua Rivera.

Vem hade Smoke on the water på sin lista?

– Om jag inte minns fel så var det nog jag. Men den kan ha varit på de andras lista också.

Laddar för final

Nu väntar finalen som äger rum på Stockholm Waterfront den 19 juni kl 18.30.

Fram till dess laddar trion på sitt egna vis.

– Vi kommer fortsätta träna. Inför uttagningen och semifinalen tränade vi intensivt med vår coach en gång i veckan. Så det kommer vi fortsätta med, säger Alexander Paniagua Rivera.

Nu uppmanar han alla som följer dem att njuta av föreställningen och rösta på dem. Det går att göra hemifrån då finalen sänds på Youtube.

Vinner ni?

– Det är omöjligt att säga, men allt är möjligt. Man ska inte ta ut något i förskott.

Under semifinalen i Nalen rockade C.A.R loss med Stockholmspubliken.

Under semifinalen i Nalen rockade C.A.R loss med Stockholmspubliken.

Ewa Malmsten Fotof'ralla