Rastlös. Busshållplatsen vid Torsplan har flyttats runt. Foto: Mimmi Epstein

Tredje gången gillt för hållplatsen?

Fram och tillbaka. Busshållplatsen vid Torsplan har fått flytta hit och dit. Nu senast, när den skulle få komma tillbaka till sitt ursprungliga läge, gjordes en miss – och arbetet måste delvis göras om.

  • Publicerad 15:01, 15 okt 2021

Vi tappade tid, vilket är tråkigt

På grund av byggena i Hagastaden, bland annat eftersom man måste frigöra yta för transporter, har busshållplatsen med namn Torsplan på Torsgatan flyttats runt tillfälligt.

– Det började innan sommaren, då drog de upp hela trottoaren. Hålllplatsen flyttades då så att den låg närmare tornen. I somras rev de upp allt igen, säger Vasa­stadsbon Julia Tivelius.

Blev fel

– Efter tre veckor var det klart och då trodde jag att det var över. Men nu är de tillbaka och bygger. Mitt sovrumsfönster vetter mot busshållplatsen, och det låter mellan 07 och 18.

Anledningen till strulet är att entreprenören som skulle bygga hållplatsen på Torsgatan 70 – där den ska stå permanent – gjorde fel.

Staden blev då tvungen att avbryta arbetena och upphandla en ny entreprenör. Nu måste delar av arbetet göras om.

– Kantstenen placerades för högt och väderskydden för lågt. Vi tappade tid vilket är tråkigt både för oss och inte minst allmänheten, säger Anna Näslund vid exploateringskontoret.

– Vi beklagar verkligen att detta dragit ut på tiden. Nu siktar vi på att arbetet med att flytta norrgående busshållplatsen till sitt permanenta läge ska vara klart i slutet av november och att hållplatsen då fungerar som det är tänkt.

Fram till november finns en tillfällig hållplats på Torsgatan 80.